
HJEMMEBIOGRAF I STUEN
MEDIERUM OG STUE
Det er ikke alle som ønsker at forvandle et rum i boligen til en hjemmebiograf, for at få den bedste lyd- og billedoplevelse. Måske en elegant monteret fladskærm på væggen eller skjult med et motorbeslag. Til en god film eller sportsbegivenhed, kommer projektor og lærred glidende ned fra loftet eller måske en 165” Barco Bifrost eller C SEED LED skærm til din luksuriøse bolig. Surround oplevelsen leveres af eksklusive højttalere matchende boligindretningen.
Uanset i hvilket omfang du ønsker vores service, har vi kun et enkelt mål – at leverer den bedst mulige oplevelse!

BEDSTE CERTIFICERING
LØSNINGER I SÆRKLASSE
CSO er medlem af CEDIA – Custom Electronic Design Installation Association. THX Certified Professional og Certificeret af ISF – Imaging Science Foundation. Studeret akustik på DTU og deltaget i CEDIA Awards 3x. Eneste danske firma som har medvirket i de prestigefyldte konkurrencer under CEDIA Region 1, som omfatter Europa, Afrika, Indien, Mellemøsten og Rusland.
Finalist i CEDIA Awards 2010 i kategorien ‘ Best Home Cinema over £100.000 ‘. Runner-Up i CEDIA Awards 2011 i kategorien ‘ Best Integrated Home over £100.000 ‘ og til slut CEDIA Best Installation in the World 2011 – ‘ House of Entertainment ‘.
“BON SOIR, PARIS!” RÅBER PHIL COLLINS
Han ser mig i øjnene, så det føles som jeg står lige ved scenekanten. Et øjeblik er jeg sikker på jeg kan mærke sveddråberne, der drypper fra hans pande og overlæbe. Så begynder musikken, som nærmest omgiver mig og bliver til en følelse, der forplanter sig ud i hele kroppen. At man sidder i CSO’s showroom er næste ikke til at tro.
– Søren Flott, Berlingske Nyhedsmagasin
En hjemmebiograf i stuen
God lyd er afgørende for at blive opslugt i film og spil. Oplevelsen spoleres let hvis man roder i stuen eller hvis teknikken driller. Når vi indretter vores bolig, gør vi det med udgangspunkt i personlig smag, hjemlig hygge og harmoni. Store gulvhøjttalere, ledninger langs panelerne og subwoofere på gulvet kan skabe visuel støj. Dette strider imod den rolige og indbydende stemning, de fleste ønsker i deres opholdsrum. Mange familier prioriterer løsninger hvor lyd, billede og indretning går hånd i hånd.
En hjemmebiograf i stuen kan lade sig gøre, hvis man fra begyndelsen tænker over rummets funktion. Stuen skal bruges til hverdagsaktiviteter som børn der leger på gulvet, samtaler over en kop kaffe og om aftenen danne rammen om film og hygge. Dette stiller krav til fleksibel indretning, diskret placering af højtalere – måske usynlige og evt. mulighed for mørklægning.
Stuen vs. en rigtig hjemmebiograf
En hjemmebiograf i stuen eller et medierum, er et mere alsidigt område. Det er designet til en bred vifte af aktiviteter, som socialt samvær, musik, film, brætspil og cocktails med vennerne. Fokus er på indregning og atmosfære, teknikken må ikke dominere. Det skal være brugervenligt og med behagelige møbler. Det vi alle forbinder med en klassisk dansk stue – med et twist af usynlig teknologi og fantastiske filmoplevelser.
En rigtig hjemmebiograf er derimod 100% fokuseret på filmoplevelsen. Rummet er akustisk optimeret og kan mørklægges fuldstændigt. Både lyd og billede er af høj kvalitet og her går man all in på den autentiske biografoplevelse. Rummet er ofte indrettet med eksklusive biografstole og lounge sofaer der vender mod lærredet.
De fleste kan ikke afse et separat rum, så kombinationen bliver tit en hjemmebiograf i stuen, hvor man kan forene stuens sociale funktion med surround sound og en stor skærm. Man kan rulle lærredet ned ved særlige lejligheder eller blot bruge Tv’et der er placeret centralt i stuen.
Fordelen ved at integrere en hjemmebiograf i stuen
Når man har sin hjemmebiograf i stuen, undgår man at bruge unødig plads, fordi stuen allerede er det sted, hvor familien naturligt samles. På den måde behøver man ikke et ekstra rum og man udnytter enhver boligkvadratmeter optimalt. Samtidig får man et naturligt samlingspunkt, hvor folk kan sætte sig ned og se en film, spille PlayStation eller snakke sammen. Fleksibiliteten ved at have både skærm og musik lige ved hånden gør, at stuen kan “skifte karakter” fra hyggeligt opholdsrum til nørdet filmaften.
Økonomisk kan det også betale sig, fordi man slipper for omkostningerne ved at renovere eller lydisolere et helt nyt rum. Dermed kan man investere i lidt bedre udstyr, når man i stedet genbruger stuen og blot tilføjer hardware der passer til lokale og indretning.
THX HOME THEATER TECHNICIAN
THX Ltd. blev stiftet af George Lucas i 1983. Firmaet har siden starten specialiseret sig i at formidle korrekt lyd og billede i alle faser fra indspilning, kopiering og til det vi ser og hører i film.
CSO er THX Certified Professional – Home Theater Technician II og har et dybdegående kendskab til design og konstruktion af hjemmebiografer.
HØJE KRAV TIL ÆSTETIK OG FUNKTIONALITET
Carsten Overgaard er indehaver af CSO, som fokuserer på hjemmebiografer og Smart Home. Han kan betragtes som en slags digital indretningsarkitekt og det er tydeligt at høre, at han foretrækker helhedsløsninger frem for ‘lapperier’.
– Kathrine Engberg, Jyllands-Posten
Hvad er surround sound og hvorfor er det vigtigt?
Surround Sound betyder, at lyden kommer fra flere retninger, så oplevelsen bliver mere intens og involverende. Man benytter mindst fem højttalere — to foran, én center og to bagved — suppleret af en subwoofer til de lave frekvenser. Hvis man monterer usynlige højttalere eller indbygningshøjttalere i loftet, kan man se film med Dolby Atmos. Nu kan man for alvor opleve hvordan helikopteren suser hen over hovedet og regndråberne falder ned fra oven, i stedet for de blot komme fra fladskærmens dåselyd.
God lydkvalitet er ikke kun et spørgsmål om volumen, men i lige så høj grad om detaljegrad og præcision. Selvom man “kun” har en stueopsætning, kan man stadig komme ganske tæt på biografoplevelsen. Man vil bemærke nuancer i dialogen, baggrundslyde og musikken, der ellers forsvinder i Tv’ets indbyggede højttalere.
Akustik i en hjemmebiograf i stuen
Mange undervurderer betydningen af akustik. Man kan købe nok så dyrt udstyr, men hvis rummet har hårde overflader, risikerer man en rungende eller forvrænget lyd. Store vinduer, parketgulve og hvide vægge kan skabe ekko, mens for meget polstring, tæpper og gardiner kan gøre rummet “stille” og tamt.
Løsningen er at finde en god balance, eventuelt med akustiklofter, akustikpaneler eller akustikbilleder. Disse billeder kan fås med print eller neutrale farver og de bidrager til at dæmpe uønskede refleksioner. Et blødt gulvtæppe og indretning med bøger og tekstiler kan også hjælpe på efterklangstiden, så dialoger bliver tydeligere, og musikken føles mere klar.
Hvor meget, man bør investere i akustik, afhænger af ambitionsniveauet. Til et avanceret setup kan det være en fordel at få lavet målinger og få professionel hjælp til sin hjemmebiograf i stuen. Til de fleste formål er det dog tilstrækkeligt at anvende et par enkle principper: dæmp noget af rummets hårdhed, placér subwooferen fornuftigt, og sørg for, at højttalerne hverken står for tæt op ad væggene eller er placeret komplet tilfældigt.
Usynlige og diskrete højttalere
Der findes flere måder til at få god lyd uden at plastre væggene til med sorte kasser. Usynlige højttalere, der installeres bag vægge eller lofter, er en af de mest diskrete løsninger da de males over eller dækkes af tapet. Indbygningshøjttalere er en lidt mere synlige, men stadig en minimalistisk løsning, hvor frontgitrene typisk kan males i samme farve som loft eller væg.
Trådløse højttalere gør det muligt at fjerne nogle af de lange kabler, især til baghøjttalerne, men de kræver stadig strømudtag i nærheden af hver højttaler. Subwoofere kan skjules bag møbler eller placeres i et hjørne eller under sofaen.
ISF CERTIFIED
CSO er prof. ISF (Imaging Science Foundation) kalibrator.
Vi er specialiseret i at finjustere billedkvaliteten på projektorer og fladskærme. Formålet er at få det mest præcise, naturlige og troværdige billede. Så farver, kontrast og skarphed er i overensstemmelse med reference standarden i filmindustrien.
…OG SÅ ER DER HJEMMEBIOGRAFER
Den ene slags kan sammenlignes med frosne fiskefingre fra supermarkedet.
Den anden slags svarer til et måltid på Noma i København.
Der langt fra ugens tilbud i elektronikforretningerne til de custom made hjemmebiografer, som CSO har specialiseret sig i.
– Søren Flott, Berlingske Nyhedsmagasin
Hvad så med teknikken
En god forstærker eller receiver udgør maskinrummet i et surround system. Den dekoder lydspor som Dolby Atmos eller DTS:X og sender signalerne til de rette kanaler. Moderne receivere har ofte indbygget rumkorrektion, hvor en målemikrofon analyserer rummets efterklangstid og kompenserer for de værste frekvens-dale eller -toppe.
Når det gælder skærmen, falder valget oftest på en OLED fladskærm eller en projektor. Et Tv på 75-85 tommer vil passe til de flestes behov, især i en mindre stue. En projektor anbefales til dem, der drømmer om lærred på 120 tommer eller mere og gerne vil have biografoplevelsen.
Med kvalitetsprojektorer i den lave ende, har man behov for mørklægning eller et ALR-lærred som afviser omgivende lys og forbedrer kontrast og lysstyrke. Vil man have den fulde biografoplevelse, kan man få projektorer med udskiftelige linser på op til 10.000 lumen. Dvs. at projektoren kan monteres meget tæt på lærredet eller langt væk f.eks. i et tilstødende værelse. Både filmlærred, projektor eller fladskærm kan skjules med motorbeslag og være gemt væk når de ikke er i brug.
Vil man bare have den største fladskærm, findes der eksklusive løsninger med LED vægge, som ikke kræver mørklægning – måske 300” til en landskamp med vennerne? Begge teknologier løfter boligens underholdning til nye højder – spørgsmålet er blot, hvor stor en investering er du klar til?
Fjernbetjening og automatisering
Det kan hurtigt blive uoverskueligt, hvis man har en separat fjernbetjening til hver enkelt kilde og enhed. Derfor vælger mange at investere i et betjeningssystem som flytter oplevelsen til nye højder. Tryk ”tænd” på din fjernbetjening og åben posen med slik. Dit betjeningssystem tænder alle dine produkter og vælger de rette indstillinger automatisk. Hvis du ønsker det, kan lyset dæmpes så du ikke behøver at trykke på afbryderen på væggen og famle dig tilbage til sofaen. Alt udstyr kan gemmes væk i et skab og styres nemt fra fjernbetjeningen.
THX og ISF-kalibrering
Efter hjemmebiografen i stuen er installeret, kommer kalibreringen af både lyd og billede. Det er ofte her, at forskellen mellem et godt setup og et fremragende afsløres. En professionel THX og ISF kalibrator kan justere lyden så den lever op til bestemte standarder for frekvensgang, forvrængning og effekt. På billedsiden justeres farvetemperatur, kontrast, lysstyrke og gamma for at matche standarder som Rec.709 eller BT.2020, alt afhængigt af hvad skærmen eller projektoren understøtter. Mange receivere og surround processorer har automatiske kalibreringssystemer som Audyssey, Dirac eller YPAO, der analyserer rummet via en målemikrofon og justerer højttalerniveauer og EQ. For et optimalt resultat skal disse kalibreringer dog finjusteres manuelt for et ekstra nøjagtigt lydbillede.
Uanset hvor avanceret man går til værks, er det vigtigt at huske, at målet er at kunne nyde film, serier, musik i sin hjemmebiograf i stuen — uden at et hav af ledninger og klodsede apparater stjæler opmærksomheden. Med lidt omtanke og kreative løsninger, kan man få teknikken til at blende ind i indretningen, så den kun “viser sig” sit sande ansigt, når man vil underholdes.
Showroom
Vi har måske Danmarks mest eksklusive showroom, hvor man kan opleve det ypperste inden for hjemmebiografer.
Besøg KUN efter aftale!!
BOOK ET GRATIS MØDE
CSO ER KÅRET BLANDT DE BEDSTE I VERDEN
Overvejer du multirum lyd, surround sound eller måske en hjemmebiograf, så tøv ikke med at booke et møde. Vi har hele paletten af elegante, driftssikre, innovative løsninger og oplevelser. Vi sætter en ære i, at integrationen i boligen er ligeså strømlinet som kvaliteten af vores udstyr.
Vores team er uddannet af THX, Imaging Science Foundation og CEDIA, hvilket sikrer at din løsning er optimeret til den bedst mulige lyd- og billedkvalitet. CSO udfører installationer overalt i Danmark og har mere end 25 års erfaring med hjemmebiograf og multirum installationer.
Let the show begin – udfyld formularen!
NYHEDSBREV
DEL ARTIKEL
PRIS PÅ HJEMMEBIOGRAF I STUEN
Priserne starter fra 100.000 kr. for udstyr til en hjemmebiograf. Skal vi bygge inventar afhænger prisen af behovet.